menu +

Preparerings- og løypemaskinerLøypemaskinen PistenBully 100 kom på markedet i 1999, og ble en umiddelbar suksess. Maskinen er i dag den løypemaskinen som på verdensbasis er produsert flest eksemplarer og mest solgt i Norge.

PistenBully 100

Maskinen ble utviklet i 1997-99, er kässbohrer`s fjerde generasjon løypemaskin, og kom på markedet høsten 1999. Med sitt høye tekniske nivå og store arbeidskapasitet ble den en umiddelbar suksess. Kässbohrer har frem til i dag produsert og levert over 2000 maskiner. Antra AS har til i dag levert over 250 maskiner av denne typen, og er markedsleder.

Som et resultat av de erfaringer som er fremkommet gjennom praktisk bruk har maskinen gjennomgått en utviklingsprosess etter lanseringen og kommet med en “facelift” i 2009 og bl.a ny motor i 2010. Dagen maskin fremstår som en velutviklet og utprøvd maskin, med førermiljø, arbeidsresultat, drift sikkerhet og servicevennlighet i fokus.

Førermiljø og betjening:

PistenBully 100 har markedets beste førermiljø med bl.a. luftfjæring i førerstolen som standard, denne er også utstyrt med alle nødvendige innstillinger for optimal komfort. Passasjerstolen er også utstyrt med nødvendige justeringsmuligheter. Begge stolene har nakkestøtte og sikkerhetsbelte.

Alle betjenings paneler og brytere er meget ergonomisk riktig plassert, sporplater og fres styres av knapper som er integrert i skjærspaken slik at man ikke behøver å flytte fokus. Hytta er meget godt dempet mot støy, vibrasjoner fra belter, understell og motor. Førerhytten er ROPS sertifisert etter DIN 30770 Norm (veltesikker). Rattstyringen er den beste på markedet med en utrolig god følsomhet uansett forhold. Standard: CD/Radio m/RDS er integrert over førerplassen. Takluke med fremovervendt åpning er også standard.

Belter og understell:

PistenBully er anerkjent for kvaliteten på sine belter. Maskinen leveres med kraftige gummibelter som har innpressede hylser i alle boltehull. Aluminiumsribbene har integrert slitestål og ispigger. Det brukes “overlappskjøt” for ikke å svekke beltene i skjøten. De solide akslene er utstyrt med kompakte hjul på fremre og bakre for å unngå uønsket punktering. PistenBully 100 er den eneste løypemaskinen som har hydraulisk beltestramming som standard.

Maskinen kan leveres i 3 forskjellige bredder:

  • 2,5 meter Beltebredde: 820 mm
  • 2,8 meter Beltebredde: 940 mm
  • 3,1 meter Beltebredde: 1120 mm
  • I tillegg kan den også leveres med gummi og stålbelter om ønskelig.

Motor og hydraulikk:

PistenBully 100 er utstyrt med den kraftigste motor på markedet. Maskinen har en Mercedes Benz på 4,82 liter og har 204 Hk, dreiemoment på hele 800Nm fra 1200 – 1600 o/min. Denne tilfredstiller selvfølgelig EUROMOT EPA TIER 4I. Dette gjør at maskinen har krefter nok i alle typer terreng og føre. Maskinen kan også leveres med dieselpartikkelfilter som er godkjent for innendørs bruk. Den er også utstyrt med “fast turtall” funksjon som sammen med den kraftige motoren, gjør at drivstoff-forbruket er lavere en tidligere motorer. Maskinen er utstyrt med Bosch/Rexroth hydraulikk-pumper/motorer.

Fres og sporutstyr:

PistenBully 100 leveres med trinnløst regulerbart trykk, flyt og negativt press(oppløft) på hovedfres. Dette gjør at maskinen også lett kan legge spor når det er veldig lite snø eller det har kommet nysnø på is. Da “løfter” maskinen fresen, og snøen blir liggende igjen til sporsettere som presser snøen ned og lager spor.

Fresen leveres standard med innviskere og ekstra sidefinishere på siden av fresehuset. Dette gjør at maskinen får en meget stor kapasitet også på resultat.

PistenBully 100 har markedets beste fres. Den har høy kapasitet og den takler selv de verste forhold. Hoved fresen har dybdeindikator montert inne i kupeen for enklere å vite hvor dypt den freser. Dybdejustering gjøres fra førerplass.

Den unike dybdejusterbare sporfresen er brukt uforandret på 3 generasjoner løypemaskiner.

Sporplatene er produsert i kunststoff og har sporklosser med integrerte kniver som pakker sporet meget bra under alle forhold. De er leddet inne på fresen og følger derfor traseen meget bra i kurver.

Fresen leveres i følgende bredder:

  • 2,5 meter med standard ekstra sidefinishere 3,10 m
  • 2,8 meter med standard ekstra sidefinishere 3,40 m
  • 3,1 meter med standard ekstra sidefinishere 3,70 m

Lys, ruter og speil:

PistenBully 100 leveres selvfølgelig med ekstra LED lys fremover montert under førerhøyde i tillegg til 4 halogenlamper integrert i taket og LED arbeidslys bakover.

Vi utstyrer alle maskiner med kjølevannsoppvarmede viskere på frontruten. Dette er utstyr som blir meget høyt verdsatt under lange turer med krevende forhold.

Alle ruter og speil har som standard elektriske varmetråder som effektivt forhindrer dugg, snø og isdannelser. Maskinen kan utstyres med kvistavviser som beskytter lamper, speil og frontrute ennå bedre enn standardbøylene.

PistenBully 100  Last ned brosjyre ››

TIL TOPPEN